Muziektheaterproductie Thula Nana
donderdag 16 juni 2022

Algemeen

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), het lesprogramma Keuzewerktijd Muziek (KWT) en in samenwerking met Moonyard Productions ontwikkelen Het Element, Mavo Muurhuizen en Het Nieuwe Eemland een bijzondere muziektheaterproductie. Speciaal voor deze unieke productie komt Shirley Hlahatse vanuit Zuid-Afrika naar Nederland. Shirley is bekend door haar rol als Rafiki (de aap) in The Lion King welke zij wereldwijd heeft vertolkt. Zij vertelt en zingt haar eigen indrukwekkende verhaal over de Apartheid in Zuid-Afrika. Negen professionele bandleden, backingvocals en een koor van leerlingen begeleiden haar hierbij.

“In het Zuidelijkste puntje van Afrika geven twee oceanen elkaar iedere dag een high five en de groene bergen kijken toe. In de voorstelling ‘Thula Nana’ neemt Shirley Hlahatse ons mee op reis. Hoe zij als zwart meisje tijdens de discriminerende jaren van het Apartheid regime in Zuid-Afrika leefde. In een kleurrijk monoloog zien we haar door verboden wijken van Johannesburg lopen. Door gezongen protesten laat zij aan de wereld haar stem tegen de Apartheid horen. Wanneer je goed naar de oceanen luistert hoor je de kleurrijke geschiedenis, de kracht, overheersing en vrijheid van haar geliefde Zuid-Afrika.

Thula Nana: “Huil niet mijn kind.”

Het bezoeken van de voorstelling is alleen mogelijk voor collega’s en ouders van betrokken leerlingen. Ouders van deelnemende leerlingen hebben hier bericht over ontvangen.

Laatste Nieuws