Leerlingen ’T Hooghe landt denken mee over duurzaam bouwen
woensdag 27 maart 2019

Algemeen

Dertig leerlingen van ’t Hooghe Landt brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan de Lichtpenweg 6 in De Hoef. Zij werken aan een plan uit om het gebouw gasloos te maken.


Vanwege de actualiteit en de behoefte om iets met het thema installatietechniek te doen, wilden de leerlingen aan de slag met het gasloos maken van gebouwen. Het voormalige hoofdkantoor van Schuitema aan de Lichtpenweg werd als casus aangedragen door woningcorporatie De Alliantie.
’t Hooghe Landt biedt ‘Technasium-onderwijs’ aan. Dat wil zeggen dat leerlingen in projectteams aan de slag gaan met actuele en bestaande uitdagingen uit het bedrijfsleven. Daarvoor zoekt de school de samenwerking met de ‘buitenwereld’.
Die buitenwereld levert de casussen die de Technasium-docenten vertalen in onderwijsprojecten. Het schoolvak waarin dit samenkomt heet ‘Onderzoek & Ontwerpen’. Naast de toelichting van projectbetrokkenen van de Lichtpenweg krijgen ze begeleiding van experts uit de installatiebranche. Medio april presenteren ze hun warmteplannen en adviezen aan De Alliantie.
Het kantoorgebouw aan de Lichtpenweg wordt omgebouwd tot woningen. Er komen 50 sociale huurwoningen van De Alliantie en 85 kamerwoningen (onzelfstandige woonruimte), die inmiddels allemaal zijn bewoond. Daarnaast komen er nog ruim 80 koopappartementen in de vrije sector van verschillende omvang.

Redactie Algemeen Dagblad Amersfoort 26-02-19, 14:14